Persbericht: Boekenweekgeschenk ook als Yindo-versie beschikbaar

Titels op Yindo tijdens Boekenweek volledig gratis te lezen

Culemborg, 13 maart 2012 – Naast de verschijning als papieren boek, e-boek en luisterboek, zal het Boekenweekgeschenk Heldere hemel van Tom Lanoye voor het eerst ook als uitgave op Yindo beschikbaar zijn. Bezoekers van Yindo die tijdens de Boekenweek voor ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken of Yindo-edities bestellen, krijgen het Boekenweekgeschenk automatisch als cloudversie op hun boekenplank bijgeschreven.
 
"Dit is een belangrijke erkenning voor Yindo", zegt Bob van Duuren, een van de initiatiefnemers achter het platform. "Lezen via Yindo wordt steeds populairder, en ook de Stichting CPNB onderkent dat door het lezen van gestreamde boeken op Yindo gelijk te stellen met het lezen vanaf papier, via een e-reader of het beluisteren van een audioversie van een boek. Hiermee krijgt het lezerspubliek een verdere vrijheid in de keuze van de manier waarop het een boek wenst te beleven."
 
Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de stichting beaamt: "Leesbevordering is een van de belangrijkste doelstellingen van de Boekenweek. Met de komst van nieuwe verschijningsvormen als e-boek en luisterboek mag ook een cloudversie van ons geschenk niet ontbreken. Het is een logisch antwoord op de veranderende lezersmarkt."
 
Boeken gratis te lezen
 
Om de Boekenweek verder luister bij te zetten, wordt het grootste gedeelte van de titels op Yindo in de periode van 14 t/m 24 maart volledig ter inzage aangeboden. Titels van onder andere Meulenhoff Boekerij, AUP, De Vuurbaak, Van Duuren Media, De Kleine Uil en Leonon kunnen in deze periode gratis worden gelezen. Uiteraard kunnen van de titels nog altijd Yindo-licenties worden afgenomen, maar dat gebeurt dan tegen de reguliere tarieven.
 
Over Yindo
 
Yindo (www.yindo.nl) is een webgebaseerd e-readingplatform waar gebruikers een persoonlijke boekenplank met cloudversies van boeken kunnen inrichten, die via de Yindo-website op desktopcomputers, laptops en tablets zijn te raadplegen. Yindo bevat momenteel circa tweeduizend titels en het aanbod groeit gestaag. Daarnaast zijn via Yindo ook gedrukte versies van de aangeboden boeken te bestellen.

 
Natuur en biologie


Stripboeken


Wonen en tuinieren

Aanmelden

Meld u aan voor snelle toegang tot uw laatstgelezen titel(s), uw boekenplank en meer.

Aanmelden of registreren.

Yindo is een cloudgebaseerde online bibliotheek en webwinkel. Je kunt in Yindo boeken lezen, lenen en kopen. Bekijk de video (2:22 min).

Nieuws

  • 14 juni 2012 - Vanaf vandaag is - bij wijze van zomerproef - een kwartaalabonnement op Yindo beschikbaar: drie maanden onbeperkt toegang tot nagenoeg het gehele assortiment, voor 9,95 per maand. Lees het persbericht.
  • 13 maart 2012 - Het Boekenweekgeschenk is tijdens de boekenweek van 14 t/m 24 maart op Yindo beschikbaar en wordt gratis op de Yindo-boekenplank geplaatst bij besteding van € 12,50 of meer aan boeken, abonnementen of Yindo-licenties. Lees het persbericht.
  • 1 november 2011 - Vanaf heden biedt Yindo uitgevers de mogelijkheid om informatie over verkopen op Yindo via Centraal Boekhuis te administreren.
  • 31 oktober 2011 - Uitgeverij Vuurbaak stelt een substantieel deel van haar fonds beschikbaar via Yindo (lees het persbericht). Tot de titels behoren o.a. de serie Snuf en werken van Chaim Potok, Adriaan Verbree, Piet Prins en Lisette van de Heg.
  • 4 augustus 2011 - "Binnen drie jaar zullen er meer titels via Yindo verkrijgbaar zijn dan er Nederlandstalige ePubs zijn". Yindo-directeur Bob van Duuren in gesprek met Bibliotheekblad.nl.
  • 2 augustus 2011 - Het was tijdelijk niet mogelijk pagina's af te drukken vanuit Yindo. Dit probleem is nu verholpen. 
  • 30 juni 2011- Nieuw op Yindo - abonnementen. Vanaf vandaag kunnen uitgevers via Yindo abonnementen op hun werk aanbieden. Uitgeverij Van Duuren Media is de eerste die hiervan gebruik maakt. (Lees het persbericht). Alle Yindo-lezers kunnen per direct een abonnement aanschaffen. Meer informatie over abonnementen.
  • 23 juni 2011 - Persbericht: uitgeverij Meulenhoff Boekerij biedt met ingang van vandaag een deel van haar fonds aan via het cloudgebaseerde e-readingplatform Yindo. Het aanbod van Meulenhoff Boekerij bestaat onder andere uit populaire fictie, fantasy en biografie?n van illustere auteurs als Harlan Coben, Douglas Adams, J. R.R. Tolkien en Nicci Gerrard. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst een groeiend aantal titels via Yindo aan te bieden. Lees verder.
  • 25 april 2011 - Onze tabletversie (iPad en Android) is af! deze 'mobiele' versie werkt ook op Linux en is geoptimaliseerd voor Safari en Chrome. Surf naar m.yindo.nl. Op je tablet ga je gewoon naar www.yindo.nl.
  • 15 maart 2011 - Vanaf heden verschijnt het tijdschrift Dzone ook op Yindo. Selecteer de categorie Tijdschriften om meer tijdschriften te zien.