Uitgeverij Vuurbaak biedt boeken in de cloud aan via Yindo

Noor, Snuf en Verbree direct online leesbaar

Barneveld, Culemborg, 31 oktober 2011 – Uitgeverij Vuurbaak biedt vanaf vandaag een belangrijk deel van haar fonds aan in de ‘cloud’ van Yindo. Via Yindo (www.yindo.nl) kunnen lezers op tablet, laptop of pc boeken in de browser lezen.


Het aanbod van Uitgeverij Vuurbaak bestaat onder andere uit populaire fictie, theologie en kinderboeken van auteurs als Chaim Potok, Adrian Verbree, Piet Prins en Lisette van de Heg. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst een groeiend aantal titels via Yindo aan te bieden.


Peter van Dijk, directeur van Vuurbaak uitgevers: ‘Yindo is een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van e-reading. We hebben lang gewacht met het uitbrengen van digitale boeken omdat we zeker wilden zijn dat we het juiste platform zouden kiezen. Volgens ons is Yindo dat platform. De kans op piraterij is tot een minimum gedaald en de bereikbaarheid en het gebruikersgemak zijn enorm goed.’


‘Met de titels van uitgeverij Vuurbaak in ons assortiment wordt de keuze voor de lezers steeds groter en wordt de kwaliteit van het aanbod wederom verder uitgebreid,’ zegt Bob van Duuren, directeur van Yindo. ‘De visie van Vuurbaak uitgevers sluit goed aan op onze eigen visie, namelijk om uitgaven zo breed en eenvoudig mogelijk aan te bieden, zowel voor eindgebruikers als contentaanbieders.’

Op Yindo worden momenteel uitgaven van diverse (non-fictie)uitgeverijen aangeboden. Uitgeverij Vuurbaak is de eerste christelijke uitgever die een substantieel deel van haar fonds via Yindo aanbiedt.


Over Uitgeverij Vuurbaak

Uitgeverij Vuurbaak is een uitgeverij met een lange geschiedenis. Al vanaf 1965 geeft Vuurbaak boeken uit in verschillende rubrieken: populaire theologie, Bijbelstudie, jeugdboeken en fictie.


Tot Vuurbaak behoren ook de uitgeverijen Plateau (1998) en Brandaan (2008). Plateau werkt veel samen met mediapartners, waaruit o.a. uitgaven als Het Familiediner, Rembrandt & ik, de filmedities van Snuf en De Hel van ’63 voortkwamen. Uitgeverij Brandaan focust op werken die het verschil maken in een boekenkast, zoals Het lam en Zeg dat je bij hen hoort en de boeken van Chaim Potok. De boeken van Brandaan zijn te vinden op www.uitgeverijbrandaan.nl.

 
Natuur en biologie


Stripboeken


Wonen en tuinieren

Aanmelden

Meld u aan voor snelle toegang tot uw laatstgelezen titel(s), uw boekenplank en meer.

Aanmelden of registreren.

Yindo is een cloudgebaseerde online bibliotheek en webwinkel. Je kunt in Yindo boeken lezen, lenen en kopen. Bekijk de video (2:22 min).

Nieuws

  • 14 juni 2012 - Vanaf vandaag is - bij wijze van zomerproef - een kwartaalabonnement op Yindo beschikbaar: drie maanden onbeperkt toegang tot nagenoeg het gehele assortiment, voor 9,95 per maand. Lees het persbericht.
  • 13 maart 2012 - Het Boekenweekgeschenk is tijdens de boekenweek van 14 t/m 24 maart op Yindo beschikbaar en wordt gratis op de Yindo-boekenplank geplaatst bij besteding van € 12,50 of meer aan boeken, abonnementen of Yindo-licenties. Lees het persbericht.
  • 1 november 2011 - Vanaf heden biedt Yindo uitgevers de mogelijkheid om informatie over verkopen op Yindo via Centraal Boekhuis te administreren.
  • 31 oktober 2011 - Uitgeverij Vuurbaak stelt een substantieel deel van haar fonds beschikbaar via Yindo (lees het persbericht). Tot de titels behoren o.a. de serie Snuf en werken van Chaim Potok, Adriaan Verbree, Piet Prins en Lisette van de Heg.
  • 4 augustus 2011 - "Binnen drie jaar zullen er meer titels via Yindo verkrijgbaar zijn dan er Nederlandstalige ePubs zijn". Yindo-directeur Bob van Duuren in gesprek met Bibliotheekblad.nl.
  • 2 augustus 2011 - Het was tijdelijk niet mogelijk pagina's af te drukken vanuit Yindo. Dit probleem is nu verholpen. 
  • 30 juni 2011- Nieuw op Yindo - abonnementen. Vanaf vandaag kunnen uitgevers via Yindo abonnementen op hun werk aanbieden. Uitgeverij Van Duuren Media is de eerste die hiervan gebruik maakt. (Lees het persbericht). Alle Yindo-lezers kunnen per direct een abonnement aanschaffen. Meer informatie over abonnementen.
  • 23 juni 2011 - Persbericht: uitgeverij Meulenhoff Boekerij biedt met ingang van vandaag een deel van haar fonds aan via het cloudgebaseerde e-readingplatform Yindo. Het aanbod van Meulenhoff Boekerij bestaat onder andere uit populaire fictie, fantasy en biografie?n van illustere auteurs als Harlan Coben, Douglas Adams, J. R.R. Tolkien en Nicci Gerrard. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst een groeiend aantal titels via Yindo aan te bieden. Lees verder.
  • 25 april 2011 - Onze tabletversie (iPad en Android) is af! deze 'mobiele' versie werkt ook op Linux en is geoptimaliseerd voor Safari en Chrome. Surf naar m.yindo.nl. Op je tablet ga je gewoon naar www.yindo.nl.
  • 15 maart 2011 - Vanaf heden verschijnt het tijdschrift Dzone ook op Yindo. Selecteer de categorie Tijdschriften om meer tijdschriften te zien.