Oplossingen bij installatievragen

Wanneer Yindo niet naar behoren functioneert, is dat vaak te herleiden tot een probleem in de Silverlight-configuratie. Op deze pagina worden enkele zaken toegelicht en worden voor problemen mogelijke oplossingen aangedragen.

In de Yindo-pagina’s staat dat Silverlight geïnstalleerd moet worden

Silverlight is een gratis browseruitbreiding van Microsoft die u probleemloos kunt installeren. Maar let op: Silverlight werkt alleen op Windows XP, Windows Vista en Windows 7, alsmede op recente versies van Mac OS X.

U kunt Silverlight installeren door op de blauwe knop te klikken die wordt getoond. Desgewenst kunt u Silverlight ook handmatig downloaden en installeren via http://www.silverlight.net/

Silverlight werkt niet op Linux, Android of de iPad; apparaten met deze besturingssystemen kunnen gebruikmaken van de mobiele versie van Yindo: http://m.yindo.nl/. Als u met uw iPad of Android-tablet naar Yindo surft, wordt u automatisch naar de mobiele versie doorgestuurd. Gebruikt u Linux op een desktop- of laptopcomputer, gebruik dan de koppeling naar http://m.yindo.nl/. De mobiele versie van Yindo is geoptimaliseerd voor de browsers Safari en Chrome.

Ik gebruik geen Internet Explorer

Dat is geen probleem; ook FireFox, Safari en Chrome worden ondersteund, alhoewel er in die browsers kleine visuele ‘eigenaardigheden’ kunnen optreden. De achtergrond is in deze browsers niet transparant, soms verschijnen de covers van boeken niet.

Optimale werking ervaart u met Internet Explorer 8 of 9 en eventueel met Internet Explorer 7. Internet Explorer 6 is in de praktijk niet bruikbaar.

Ik heb Silverlight geïnstalleerd, maar ik zie alleen een hangend tellertje

Silverlight werkt niet in de volgende gevallen:
 • Bij het gebruik van InPrivate-navigatie.
 • Bij een verhoogd ingesteld beveiligingsniveau in de browser.
 • Bij een verhoogde privacy-instelling in de browser.
Controleer via Extra, Internetopties of de standaardinstellingen zijn geselecteerd. Dit zijn Normaal-hoog op het tabblad Beveiliging en Normaal op het tabblad Privacy. Bij hogere instellingen werkt Silverlight – en daarmee Yindo – niet naar behoren.

Dit komt omdat Yindo uw navigatiehistorie bijhoudt in de lokale toepassingsopslag. U kunt dan desgewenst snel terugkeren naar een vorige selectie of een vorig zoekresultaat. Bij de verhoogde privacy-instellingen wordt dit door de browser niet toegestaan.

Yindo werkte wel, maar nu niet meer

Het kan voorkomen dat de lokale toepassingsopslag van Yindo beschadigd is geraakt. U kunt deze dan verwijderen, zonder dat dit van invloed is op uw boekenplankje of Yindo-saldo. Ga als volgt te werk:
 • Klik met de rechtermuisknop op een niet-werkend Yindo-Silverlight-item en kies Silverlight in het lokale menu.
 • Selecteer het tabblad Toepassingsopslag
 • Klik op de Yindo-vermelding en klik op Verwijderen
 • Bevestig het verwijderen van de opslag
Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, is het raadzaam de browser af te sluiten en dan Yindo opnieuw te openen. Alles zou dan weer naar behoren moeten werken.

Silverlight opnieuw installeren

In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn Silverlight opnieuw te installeren. Gebruik het Configuratiescherm om Silverlight te verwijderen (via het onderdeel Programma’s). Surf vervolgens naar Yindo en installeer Silverlight opnieuw. Na installatie kan het nodig zijn om de webpagina opnieuw te laden door op Ctrl F5 te drukken.

Ik heb een andere vraag

Mocht het antwoord op uw vraag hier niet bijstaan, kijk dan ook in de Yindo-FAQ. Mocht u hier het antwoord ook niet vinden, dan kunt u altijd contact opnemen. We streven er naar alle vragen binnen 1-2 werkdagen te beantwoorden. Vaak hebt u dezelfde dag nog een reactie op uw vraag.

Bedankt voor het gebruik van Yindo!

 
Natuur en biologie


Stripboeken


Wonen en tuinieren

Aanmelden

Meld u aan voor snelle toegang tot uw laatstgelezen titel(s), uw boekenplank en meer.

Aanmelden of registreren.

Yindo is een cloudgebaseerde online bibliotheek en webwinkel. Je kunt in Yindo boeken lezen, lenen en kopen. Bekijk de video (2:22 min).

Nieuws

 • 14 juni 2012 - Vanaf vandaag is - bij wijze van zomerproef - een kwartaalabonnement op Yindo beschikbaar: drie maanden onbeperkt toegang tot nagenoeg het gehele assortiment, voor 9,95 per maand. Lees het persbericht.
 • 13 maart 2012 - Het Boekenweekgeschenk is tijdens de boekenweek van 14 t/m 24 maart op Yindo beschikbaar en wordt gratis op de Yindo-boekenplank geplaatst bij besteding van € 12,50 of meer aan boeken, abonnementen of Yindo-licenties. Lees het persbericht.
 • 1 november 2011 - Vanaf heden biedt Yindo uitgevers de mogelijkheid om informatie over verkopen op Yindo via Centraal Boekhuis te administreren.
 • 31 oktober 2011 - Uitgeverij Vuurbaak stelt een substantieel deel van haar fonds beschikbaar via Yindo (lees het persbericht). Tot de titels behoren o.a. de serie Snuf en werken van Chaim Potok, Adriaan Verbree, Piet Prins en Lisette van de Heg.
 • 4 augustus 2011 - "Binnen drie jaar zullen er meer titels via Yindo verkrijgbaar zijn dan er Nederlandstalige ePubs zijn". Yindo-directeur Bob van Duuren in gesprek met Bibliotheekblad.nl.
 • 2 augustus 2011 - Het was tijdelijk niet mogelijk pagina's af te drukken vanuit Yindo. Dit probleem is nu verholpen. 
 • 30 juni 2011- Nieuw op Yindo - abonnementen. Vanaf vandaag kunnen uitgevers via Yindo abonnementen op hun werk aanbieden. Uitgeverij Van Duuren Media is de eerste die hiervan gebruik maakt. (Lees het persbericht). Alle Yindo-lezers kunnen per direct een abonnement aanschaffen. Meer informatie over abonnementen.
 • 23 juni 2011 - Persbericht: uitgeverij Meulenhoff Boekerij biedt met ingang van vandaag een deel van haar fonds aan via het cloudgebaseerde e-readingplatform Yindo. Het aanbod van Meulenhoff Boekerij bestaat onder andere uit populaire fictie, fantasy en biografie?n van illustere auteurs als Harlan Coben, Douglas Adams, J. R.R. Tolkien en Nicci Gerrard. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst een groeiend aantal titels via Yindo aan te bieden. Lees verder.
 • 25 april 2011 - Onze tabletversie (iPad en Android) is af! deze 'mobiele' versie werkt ook op Linux en is geoptimaliseerd voor Safari en Chrome. Surf naar m.yindo.nl. Op je tablet ga je gewoon naar www.yindo.nl.
 • 15 maart 2011 - Vanaf heden verschijnt het tijdschrift Dzone ook op Yindo. Selecteer de categorie Tijdschriften om meer tijdschriften te zien.