Yindo-boeken, wat zijn dat?

Elke uitgave in Yindo is beschikbaar als "Yindo-boek". Dit betekent dat de uitgave binnen Yindo in licentie verkrijgbaar is ('lenen'), waarna u altijd en overal toegang hebt tot uw titels. We spreken voor het gemak weliswaar van een Yindo-boek, maar hieronder vallen ook tijdschriften, periodieke uitgaven of andere typen uitgaven. Een Yindo-boek is een uitgave die op uw boekenplank staat.


Yindo-boeken zijn 1:1 digitale kopieen van reguliere boeken of tijdschriften. Ze zijn in Yindo geplaatst met volledig behoud van kleur, afbeeldingen, tabellen en lettertypen. Met de Yindo-reader zijn dit soort boeken in groot detail te bekijken. Om ze te kunnen lezen hebt u een browser en toegang tot internet nodig.


Yindo-boeken worden aangeboden volgens het streaming model. Dit betekent dat ze niet worden gedownload en opgeslagen op uw apparaat (computer, laptop of tablet) maar dat ze realtime via internet op uw apparaat worden opgevraagd. Zo beschikt u altijd over de nieuwste versie van de uitgave. Er is geen geheugenruimte nodig om Yindo-boeken op te slaan op uw apparaat. U hoeft ook geen bestanden te kopieren tussen bijvoorbeeld uw computer en uw iPad.


Na aanmelden hebt u altijd en overal ter wereld toegang tot uw eigen bibliotheek. Yindo onthoudt welk boek u leest, waar u bent gebleven en welke aantekeningen u bij een boek hebt gemaakt (bladwijzers). Belangrijk is wel dat een internetverbinding (liefst via Wifi of bekabeld) beschikbaar is. Anders kunt u Yindo niet gebruiken.


Let op!

Yindo-boeken zijn momenteel niet beschikbaar als downloadbestand. 'Traditionele' E-boeken zijn downloadbare bestanden, vaak in de indelingen .prc (Mobipocket), .epub of .pdf.


Deze leest u op een e-bookreader, of in een speciale e-boekapplicatie (zoals Calibre). Commerciële uitgaven zijn middels DRM vaak beschermd tegen kopieren. E-boeken in het formaat .epub of .prc kennen slechts een beperkte opmaak; dit maakt ze zeer geschikt voor e-bookreaders en bepaalde soorten boeken, zoals romans en literatuur.

 
Natuur en biologie


Stripboeken


Wonen en tuinieren

Aanmelden

Meld u aan voor snelle toegang tot uw laatstgelezen titel(s), uw boekenplank en meer.

Aanmelden of registreren.

Yindo is een cloudgebaseerde online bibliotheek en webwinkel. Je kunt in Yindo boeken lezen, lenen en kopen. Bekijk de video (2:22 min).

Nieuws

  • 14 juni 2012 - Vanaf vandaag is - bij wijze van zomerproef - een kwartaalabonnement op Yindo beschikbaar: drie maanden onbeperkt toegang tot nagenoeg het gehele assortiment, voor 9,95 per maand. Lees het persbericht.
  • 13 maart 2012 - Het Boekenweekgeschenk is tijdens de boekenweek van 14 t/m 24 maart op Yindo beschikbaar en wordt gratis op de Yindo-boekenplank geplaatst bij besteding van € 12,50 of meer aan boeken, abonnementen of Yindo-licenties. Lees het persbericht.
  • 1 november 2011 - Vanaf heden biedt Yindo uitgevers de mogelijkheid om informatie over verkopen op Yindo via Centraal Boekhuis te administreren.
  • 31 oktober 2011 - Uitgeverij Vuurbaak stelt een substantieel deel van haar fonds beschikbaar via Yindo (lees het persbericht). Tot de titels behoren o.a. de serie Snuf en werken van Chaim Potok, Adriaan Verbree, Piet Prins en Lisette van de Heg.
  • 4 augustus 2011 - "Binnen drie jaar zullen er meer titels via Yindo verkrijgbaar zijn dan er Nederlandstalige ePubs zijn". Yindo-directeur Bob van Duuren in gesprek met Bibliotheekblad.nl.
  • 2 augustus 2011 - Het was tijdelijk niet mogelijk pagina's af te drukken vanuit Yindo. Dit probleem is nu verholpen. 
  • 30 juni 2011- Nieuw op Yindo - abonnementen. Vanaf vandaag kunnen uitgevers via Yindo abonnementen op hun werk aanbieden. Uitgeverij Van Duuren Media is de eerste die hiervan gebruik maakt. (Lees het persbericht). Alle Yindo-lezers kunnen per direct een abonnement aanschaffen. Meer informatie over abonnementen.
  • 23 juni 2011 - Persbericht: uitgeverij Meulenhoff Boekerij biedt met ingang van vandaag een deel van haar fonds aan via het cloudgebaseerde e-readingplatform Yindo. Het aanbod van Meulenhoff Boekerij bestaat onder andere uit populaire fictie, fantasy en biografie?n van illustere auteurs als Harlan Coben, Douglas Adams, J. R.R. Tolkien en Nicci Gerrard. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst een groeiend aantal titels via Yindo aan te bieden. Lees verder.
  • 25 april 2011 - Onze tabletversie (iPad en Android) is af! deze 'mobiele' versie werkt ook op Linux en is geoptimaliseerd voor Safari en Chrome. Surf naar m.yindo.nl. Op je tablet ga je gewoon naar www.yindo.nl.
  • 15 maart 2011 - Vanaf heden verschijnt het tijdschrift Dzone ook op Yindo. Selecteer de categorie Tijdschriften om meer tijdschriften te zien.